De vertrouwenspersoon staat naast je en is speciaal opgeleid om problemen met grensoverschrijdend gedrag met je te bespreken samen met jou een oplossing te vinden.
De vertrouwenspersoon kan je inschakelen bij:
- Pesten en uitsluiting, er niet bij mogen horen
- Verbale intimidatie
- Seksueel grensoverschrijdend gedrag
- Discriminatie
- Agressie en geweld
- Stress op je vrijwilligerswerk
Ook vrijwilligers kunnen soms problemen ervaren met een leidinggevende of een collega; je wordt misschien gepest of je hebt je probleem besproken, maar er wordt niet naar je geluisterd. Het kan ook zijn dat je wordt lastig gevallen of oneerlijk wordt behandeld. Dat kan over jezelf gaan maar ook het kan ook zijn dat je je zorgen maakt over een collega, cliënt, of bezoeker waarbij je een ‘niet pluis gevoel’ hebt.
Blijf er niet mee rondlopen! Als je twijfelt of je iets wil bespreken, neem dan contact op om samen af te stemmen of jouw zorg bij de vertrouwenspersoon thuis hoort. De vertrouwenspersoon helpt je altijd verder. De vertrouwenspersoon is onafhankelijk en behandelt alle meldingen in absoluut vertrouwen.
Hoe neem je contact op met de vertrouwenspersoon?
Je kunt kiezen uit twee vertrouwenspersonen: Tanja Groenewegen en Carin van der Hor. Je kunt hen heel gemakkelijk bereiken door te bellen, mailen of appen. Je hoeft niets te betalen. Omdat de gemeente Dordrecht het belangrijk vindt dat ook vrijwilligers hun werk veilig en vertrouwd kunnen doen, worden er nooit kosten in rekening gebracht.
Tanja: 06-58961920 | tanja@winkelvoorwerkgeluk.nl
Carin: 06-40016234 | carin@jullievertrouwenspersonen.nl